Please Take Note!

Segala coretan dalam blog ini hanyalah pandangan peribadi saya dan jika adapun dari sumber yang lain adalah datangnya ia bersama-sama dengan detail sumbernya. Wallahu a'lam.

Saturday, 9 January 2016

Suka Makan, Suka Masak

Bismillah.
Selawat dan salam ke atas junjungan mulia Nabi Muhammad SAW.


Cakoi. Walaupun indah khabar dari rupa, tapi rasa memang meletop.
Sungguh enak dimakan begitu saja..

Menunggu detik di'posting'kan, dok berkira-kira nak buat apa kat rumah. Nak keluar jalan-jalan, buang duit saja. Duit minyak, duit kertas, duit syiling, buang pada benda yang tak perlu. Disebabkan ada famili yang suka makan, tak memilih untuk makan, dan makan apa sahaja yang perut boleh terima, maka MASAK adalah aktiviti utama.

  • ROTI BUN KOSONG
  • ROTI BUN SARDIN
  • ROTI ARAB
  • CAKOI
  • DONAT
  • KARIPAP PUSING
  • TOMYAM THAI

Berikut merupakan antara masakan yang pernah dicuba. Yang mana jadi, kita ulang masak. Yang mana tak jadi, habis jugak! untung ada famili suka makan ni. TAK MEMBAZIR. Kami ni pantang tengok makanan tak habis. Sapa makan tak habis siap la.. Bersyukur lahir dalam famili yang bukan kaya. Cukup makan ja orang kata. Baru kita tau nak bersyukur dengan apa yang ada. Dan tak mengada-ngada.

p/s: InsyaAllah lepas ni resepi diupload. Mungkin jadi blog masakan lepas ni.

Followers